Voor Kanon Loading Equipment produceert GEMA Apparatenbouw de ‘Marine Loading Arms’. Dit zijn laadsystemen om schepen te verladen, het unieke is dat deze laadarmen de beweging van het schip kunnen volgen. Dit kan ontstaan door wisselende diepgang, getij, wind en andere factoren.

De grote varieert van 6’’ tot 20’’ productleiding. Wanddiktes van de leidingen variëren van 6 tot wel 25 mm. Het gewicht van een enkele laadarm kan boven de 50.000 KG uitkomen.

Eindklanten gebruiken deze systemen om zowel vloeistof als gas te verladen. Sinds 2019 is GEMA Apparatenbouw BV ook gecertificeerd om laadarmen te produceren met een ontwerptemperatuur van -196˚C.

Productie valt onder meerdere normen, waaronder de OCIMF, ASME B31.3 en de EN13480, in de loop der jaren heeft GEMA Apparatenbouw hier een ruime ervaring mee opgebouwd.

Om een constante kwaliteit te garanderen wordt er gewerkt in vaste productiestappen met de daarbij behorende keuringsmomenten.

Een Marine Loading Arm (MLA) is de verbindende schakel tussen wal en schip in de petrochemische procesindustrie. Een loading arm heeft als voordeel dat een schip veilig meebeweegt tijdens het laden en lossen, ongeacht wind, golven of getijdestromen.

marine loading arm
marine loading arm